söndag 28 juli 2013

Annorlunda mat

Det har varit en spännande vecka på Middagshjälpen. Veckouppdraget var att göra en matpaj. På tisdag skulle vi baka ett utflyktsbröd, och fredagen då skulle Kubas nationaldag firas. Hade inte en aning om vad man äter där, vet knappt vart det ligger. Men med lite googlande om deras matkultur så svängde jag ihop ett recept. Det ligger uppe på sidan. Jag gjorde Empanadas. Som är som en pirog. Men på kuba äter dom visst mest kyckling och fläskkött, så min blev kycklingfylld såklart, eftersom det är mitt favoritkött. Skulle kunna leva på enbart kyckling och skippa allt annat kött.


lördag 27 juli 2013

Snart

Nu är det bara två veckor kvar sen har till och med jag semester. Skulle haft det från midsommar, men fick ett erbjudande om att vara semestervikarie och ta semester i augusti istället. Jag har en tjänst, så det är inte så att jag behöver jobba som vikarie, men jag ville bort från min gamla arbetsplats och fick chansen att vara på ett ställe där jag ville vara. Såklart man tar chansen då. Och de ångrar jag verkligen inte, juni och större delen av juli har vart riktigt kass här uppe, svinkallt och en massa regn. Nu är det superfint. Så nu borde man ju ha semester, men jag har haft en lugn vecka, och nästa är även den ganska ok, så jag hinner njuta av solen och värmen, om den håller i sig några dagar till.

fredag 26 juli 2013

Lånereklam

Jag får ofta kommentarer där man ska söka lån. Ofta är det i gamla inlägg om ekonomi, särskilt i inlägget om existensminimum. Det är ju ganska sjukt. Det sista en person som ligger på existensminimum ska göra är ju att ta ett lån! Betala räntor ska man inte och kan man inte om man knappt har så man klarar sig. Men det är ju så det funkar. Dom där låneinstituetn riktar sig till dom som är svaga och desperata. Dom kanske tänker, men om jag tar det där lånet så kan jag lösa den där skulden. Men då har dom istället en ny skuld. Ta aldrig någonsin lån till nånting är mitt råd. Har man inte kontanter till en bil då ska man inte köpa en bil, eller tv eller dator eller vad det än kan vara. Innan du har betalt tillbaka det där så har du betalt dubbelt så mycket som varan kostade. Och du har antagligen inte ens kvar den längre, eller så har den i alla fall blivit omodern.

torsdag 25 juli 2013

Som sagt var

Så är jag förundrad över att jag hade så många följare kvar trots att jag lät denna blogg vila ganska så länge. Och  nu när jag börjat skriva igen så har läsarantalet ökat. De är ju lite kul. Så kanske jag borde skaka liv i den lite bättre och börja skriva om lite mer vettiga saker igen, som jag gjorde förut. De är ju ganska kul att skriva egentligen. Och när man får kommentarer av folk som blivit inspirerade och hjälpta osv så blir det extra roligt, att man kan hjälpa någon. Det är vad  mitt jobb går ut på också, att hjälpa andra. inte sitta på nått trist kontor och knappra in siffror där man inte får nån som helst uppkattning, nä tacka vet jag att jobba med människor. Det bästa beslut jag har tagit hittills i livet.

onsdag 24 juli 2013

Ekonomi

Från början handlade ju denna blogg delvis om ekonomi, köpstopp är ju i hög grad ekonomi. Jag gillar ekonomi, personekonomi, inte företagsekonomi för det är skittrist. Och därför har jag en ekonomiblogg. Men den kommer jag inte att lämna ut adressen till. Den är egentligen mest till för m ig själv, för att bokföra ett mål jag har. Men snart är det målet i hamn så då kanske jag startar en till och lite mer allmän ekonomiblogg. Eller kanske jag gör det snart, vem vet. Bara tiden finns. Den tiden finns inte riktigt just nu. Man kanske ifall jag får den tjänst jag vill ha för då kommer jag att gå ner lite i tid under hösten. Fast då ska jag samtidigt plugga lite, så nja, tid kommer jag nog inte ha ändå, men jag får se hur jag gör med det.


tisdag 23 juli 2013

Vad jag skulle vilja göra

Om jag får råd och tid och kunskap att göra allt så skulle jag vilja göra följande på huset. Inte nödvändigtvis i den ordningen.
Måla i ny färg
byta tak
nytt kök
ny tvättstuga med kakel klinker och golvärme
nytt värmesystem; fjärrvärme eller bergvärme
nya golv
ny ytterdörr och garagedörr
ny brevlåda
och så tiotusen små detaljer

måndag 22 juli 2013

Köpstoppet

Denna blogg hade ju sin början när jag under ett helt år hade köpstopp. Det har jag inte haft sen dess, men jag har börjat tänka till lite mera. Att köpa bara för att det är billigt fast man egentlgien inte behöver, bidrar bara till att det blir mindre och mindre plats hemma, och pengarna går til en massa onödigt. Istället för att satsa på nånting som verkligen är bra. Som att renovera huset till exempel. Finns mycket jag skulle vilja göra med det. Måla om tex, men de är inte så många år sen det målades sist. Ungefär 5 tror jag. Så det är minst 5 år bort innan det ska behövas göras igen. Men jag vill helt byta färg, och det kostar ju både tid och pengar, då måste man måla två varv mest troligt. Undrar när man borde byta tak? Efter 30 år har jag hört, detta hus är 33. Men inga grannar har då bytt ännu. Men på granngatorna har det börjat bytas senaste åren, men dom husen är oxå några år äldre. Ja men köpstopp var rubriken och här skriver jag om husfärg och tak, ja så kan de gå.

Vad ska jag skriva nu då

Såg en liten varning om att skriver man för många inlägg med länkningar till middagshjälpen utan att skriva tillräckligt många inlägg om annat så får man tydligen inga poäng, så nu skriver jag om det utan att länka dit och sen så får jag ta och skriva om lite annat, vad då det kan tänkas vara. Känns ju lite som att jag aldrig kommer att komma tillbaka till denna blogg i dess ursprungliga form, såsom den en gång var. Den var faktiskt bra en gång i tiden. Skrev om en massa bra saker. Kanske själv borde läsa den. Jag gjorde ju själv alla dom där bra sakerna medan jag skrev om den. Men nu så har det fallit mer eller mindre i glömska. Återkommer med, ja nånting. Ganska snart.

söndag 21 juli 2013

Veggogrill

Jag är inte vegetarian. Men att grilla grönsaker är faktiskt gott. Ja jag rent av gillar inte grönsaker, men i grillad form så är det jättegott. Ja ugnsbakade går oxå bra, som morötter i ugn blir sött och gott. Veckans extrauppdrag hos Middagshjälpen har varit jordgubbstårta och att grilla vegetariskt. Och mina recept på det har jag såklart lagt ut där. Tillsammans med en massa andra medlemmar som grillat och bakat tårta i veckan.

tisdag 16 juli 2013

Underkläder

Gasello.com är en sida med underkläder, som är prisvärda. Gasello jobbar med ett stort urval av de mest kända och bästa varumärkena inom underkläder, som exempelvis Björn Borg,Calvin Klein, Gant, Salming, och Hugo Boss. Det finns badshorts, kalsonger och trosor bland annat. 
Varför inte dessa blommor i sommarnatten. Blommor behöver man inte ha bara i rabatten.

måndag 15 juli 2013

Tårta

Jag är inte så mycket för att baka tårta, det brukar jag göra när någon fyller år, om någon ens vill ha hemgjord tårta. HAr blivit köpta flera gånger senaste åren. Men veckans uppdrag på middagshjälpen är att baka en jordgubbstårta. Får se hur det blir med det, om jag gör någon, eller kanske en variant av en tårta. Tänk på prinsessan Madeleine som hade macarons som bröllopstårta. Då kan man väl göra en muffinstårta kanske. Tål att tänkas på.

Ge mig tid

Jag har inte tid att skriva annat än om mat, för jag jobbar för mycket, men äta det måste man ju. Ja men nästa vecka är lugnare så då kanske jag kommer på nåt nytt att skriva om är, eller så blir det helt enkelt en matblogg.

onsdag 10 juli 2013

Mera mat

Palt är veckans uppdrag på middagshjälpen. Och det kokade jag på jobbet förra veckan, de är ju lätt att göra så det får väl kanske bli en omgång hemma oxå då, är ledig en dag denna vecka så kanske jag hinner. De är längesen jag åt hemlagad palt. Har inte gjort det på ett par år. HAr köpt ett par ggr. Men de är ju ganska onödigt när det går så fort att göra själv.

måndag 8 juli 2013

Sommar sommar sommar

Kalasbra väder just nu. Sol och fin men blåser ganska mycket, vilket är bra för då blåser myggen bort så det går att vara ute. Jobbar på gör jag. En del extra under sommaren. Så jag hinner inte göra så mycket, men jag kan vara ute en del i jobbet, ibland i alla fall. Semester de får jag ta sen. Har inte tid just nu. Sommaren är bästa tiden att jobba extra tycker jag. Förra sommaren tog jag oxå sen semester, och bara två veckor, sen lite mer under hösten. Och sparade en vecka. Så jag skulle kunna ta fem i år, men det gör jag inte. Tre får räcka så får jag se sen om jag ska vara ledig  nåt mer.

söndag 7 juli 2013

Massa rabarber

Börjar bli skördetid i trädgården. Ska plocka in mina rabarber idag hade jag tänkt. Det räcker inte till allt jag vill göra, men kompott till glass måste jag  nästan göra, det gjorde jag förra året, gott var det. Sen gjorde jag marmelad oxå, och saft, men den skippar jag i år, den blev inte ens uppdrucken. Kanske rabarbermuffins. Paj gjorde jag förra året men då äter man ju upp hela på en gång, och svårt att ta med sig  nånstans. Muffins är bättre då, dom kan m an frysa och ta fram en och en. Ska leta lite recept på Middagshjälpen.

tisdag 2 juli 2013

Tråkmat

Jobbar 7 dagar i rad, är på den fjärde och jag är less på tråkmat. Men jag orkar inte laga mat  när jag kommer hem. då får dotter göra det, och då blir det oftast köttbullar, eller nåt annat lättlagat. Och gör jag det själv blir det oxå lättlagat. Har nio timmars dagar och för många i rad. Men i helgen är jag faktiskt ledig efter tre i rad med jobb. Då ska jag.. inte alls laga mat, jag ska göra nåt av våra rabarber och lägga ut recept på middagshjälpen.