lördag 31 augusti 2013

Varning för sportinlägg

Hatar när andra skriver om sport. Blir galen när hela facebook fylls av inlägg om hur det går i matcher under hockey eller fotbolls VM, EM, OS och allt vad det är. Men detta är STOR skillnad. Jag sitter INTE framför tvn och skriver nånting. Tittar aldrig någonsin på sport på tv. Jag har varit med själv. Jag har sprungit, jag har vunnit priser. Att jag då sen råkade se starten av k22 och råkade se när Marcus Hellner gick i mål som vinnare. Och Charlotte Kalla som vann damklassen. De var ju för att jag var där, inte för att jag satt i soffan och glodde när andra kämpar. Jag har kämpat själv! Fast k22 de sprang jag inte, då hade jag inte vart i mål än. Men k2 blev det, som var 2,2 km. K22 var 2,2 mil. Liiiite skillnad kanske..


Hellner på upploppet



Dagens första pris för mig vann jag på lottning på startnumrena. Ren tur alltså. 100 kr på Ica blev det.




Dagens andra pris, som var ett förstapris..  vann jag av ren envishet. För att jag varit med i sommarens alla 13 lopp. Förstapristagaren skulle vinna ett par löparskor. Men jag fick ett presentkort, så jag kan ju köpa vad jag vill för det.



Med tanke på att Hellner och Kalla vann 1000 kr, och jag 999 så är jag vansinnigt nöjd.


fredag 30 augusti 2013

Oljespray

Fick hem denna igår. Vet inte om jag är helt nöjd. Den är plastig, och så fick man inte välja färg själv, och orange är inte nå favorit. Sen så skvätta den mest, eller så är det inte jag som fått in tekniken. Men de var inte riktigt vad jag hade hoppats på i alla fall. Nåja, den var ju gratis....


onsdag 28 augusti 2013

Spring för livet

Jag har sprungit varje onsdag hela sommaren. Onsdagslopp. Jag har tränat däremellan oxå. Men nu var det sista sprunget. Betyder det att det är höst nu? Fast jag har ett lopp kvar, på lördag, men det är absolut sista för denna sommar. Känns lite tragiskt. Det var mitt mål i början på sommaren, att springa alla lopp. Och nu har jag det. Så vad ska jag nu göra. Kommer antagligen inte träna nånting på några månader. Känns lite för mycket att börja gå på gymmet samtidigt som jag börjar jobba igen och så ska jag plugga lite. Dessutom tröttnar jag på det efter ett par månader alltid och de är bättre träna hårt där under våren, innan man kan börja springa ute igen. Kanske jag skulle träna hemma. Det har jag gjort förr i perioder. Det är ju betydligt enklare. Behöver inte åka iväg  nånstans. Ja jag får väl se hur jag gör med det.

måndag 26 augusti 2013

Till vad

Jag älskar lila. Och nu har jag fått dessa skönheter, helt gratis genom Yougove panelen. Den ena är ju ganska självklart vad man har den till. Men vad ska jag ha burken till? Det är en marmeladburk. Men dels så, vem äter 4,5 dl marmelad? Jag äter inte så mycket på ett år ens. Och då måste man väl  ha den i kylen oxå. Denna vill jag ha framme för den är så fin. Funderar på om jag ska byta ut min mugg som jag har saxar i. Eller ska det bli en kakburk.. fast vi äter inte så mycket kakor. Jag vet inte vad jag ska göra med den.

Detta är saker jag aldrig skulle köpa annars. Det är sjuka priser på dom. Burken går på 299 kr och Eva solo karaffen på 449!! Dom är snygga, men det är märket man får betala för. Visst, kvalitén är kanske bättre på en del grejer än på nåt billigt ikea krafs, men till stor del är det ändå märket som kostar. Och sånt gillar jag inte. Glas är glas, skulle den hålla bättre för att den kostar 449?  Men får man det gratis så.. då kan man ju unna sig att ha lite fina grejer ändå.



söndag 25 augusti 2013

Vad blir det för mat

Ja vad blir det för mat Middagshjälpen? Jag har börjat anpassa min matlagning efter specialuppdragen på Middagshjälpen, så slår jag två flugor i en smäll. Vi får äta god mat och jag får poäng för det samtidigt. Under veckan missade jag ett uppdrag. Under hemresedagen så skulle det göras nåt med kronärtskockor. Kanske jag hade hoppat över även om jag varit hemma. Har aldrig gjort nåt med det och har ingen aning om hur dom ska tillagas, och tror dom är ganska dyra dessutom. Men sen har det vart nåt med honung, då blev det lax. Sen så var det visst köttbullens dag. Och hemmagjorda köttbullar är ju så mycket godare än köpta studsbollar.



Borde fortsatt..

.. att vara förslöad. Men gick istället ut i solen och började klippa häcken igår. Har en rönnbärshäck som är 2,5 meter hög och går runt nästan hela tomten plus runt altanen. Klippte ungefär hälften igår, mer orkade jag inte, men nu har jag ont typ överallt. Hur ska jag orka klippa resten?? Klippte höjden på framsidan i våras, men det var ju meningslöst, den har ju växt en meter under sommaren. Det gjorde jag för att det inte blev av förra hösten. Men det ska göras höst inte vår, då vet jag det. Inte lika soligt idag så kanske jag vilar mina stackars armar och rygg och  nacke och försöker fortsätta om ett par dagar.

lördag 24 augusti 2013

Förslöad

Känner mig lite överdrivet slö. Det var alltså i tisdags vi kom hem. Men sen dess har jag gjort i stort sett ingenting. Sprungit näst sista onsdagsloppet har jag. Och handlat lite mat och vart på kontoret, fast jag har semester.. Sen har jag bara kollat på lite filmer, promenerat hundarna, och, ja jag vet inte, dagarna bara går, plötsligt så är det sovdags. Borde kanske få till nåt vettigt min sista semseter vecka. Som att ta hand om mina stackars rabarber som håller på att vissna bort. Träna vet jag inte om jag ska göra, har bara två lopp kvar och båda är  nästa vecka. Jag kanske ska vila.
Storstäda, skulle behövas, men det vill man ju inte göra på semestern. Jaja, även denna dag kommer väl snart vara slut utan att jag gjort nånting, men då får det vara så.

Hahaha

Inlägget jag skrev med rubriken, nej jag behöver inte låna. Har nu fått en kommentar som börjar så här: Är du i någon form av ekonomiska svårigheter? Behöver du ett lån till
rensa dina skulder...

Tänk om dessa människor nån gång kunde läsa inlägg, eller i alla fall rubrikerna, och inte bara googla på ett ord och sen spamma alla inlägg med det ordet

måndag 19 augusti 2013

Honung

Jag hann inte med förra veckans uppdrag på Middagshjälpen, eller snarare ett ville jag inte göra, det var surströmming, det tänker jag inte äta. Sen var det nåt indonesiskt på lördag, men eftersom vi är på semester så blev det ingenting sånt. Denna vecka ska man göra nånting med honung, där är problemet att kunna göra nåt, det är att kunna välja, jag kan komma på en massa saker bara så där. Kansek jag ska baka nånting, eller jag vet inte, hinner fundera när vi kommer hem igen. Men vill ju inte gör nåt som alla andra gör, det är ju meningen att receptbanken ska växa med unika recept, inte med tiotusen recept på samma sak.

Under en vecka

Ja men nu har en vecka av semstern passerat, jag har hunnit vara hemma och göra absolut ingenting, och åka till Stockholm och varit i Barkaby på outleten, på Ikea, inne i stan, i Kista. Har hämtat massa grejer helt gratis. Hade några  Wrappar och vanliga presentkort, och Coop kuponger, och livbojsjakten kuponger. Så min tomma resväska är full. Men jag har inte betalt särskilt mycket. Varför ska man det när man kan få saker gratis.. Det jag betalt för är en hårklippning, 220 ett par jeans, 79 en tröja 49 och lite mat. Men med oss hem har vi fyra par skor, lite julklappar, lite mer kläder en tidning en bok, en skål, en trägaffel, massa ätbart till resan, helt gratis. så ikväll återstår en 16 timmars resa hem igen.




fredag 16 augusti 2013

Femte dagen

Fredag och dag nummer fem som jag har semester. Vad har jag gjort. Ingenting. Vart på kalas. Många som fyller år i augusti. Men hemma har jag just inte gjort  nåt. Packat för en liten resa, de är väl ungefär allt. Men de är väl det semester är, man ska vila. Ta det lugnt. Gör ingenting. Samla krafter så man orkar  med den tunga hösten och vintern, för den är lååååång. Och mörk, och kall. I mars kan man börja få hopp och sol och värme igen. Men än så länge är det sommar. fast folk börjar säga att det är höst redan. Men jag har ju just fått semester, så jag har sommar.

söndag 11 augusti 2013

Tågkaos

Vad är det som händer, fullständigt tågkaos. Här är tågen inställda, kanske så länge som till torsdag, för att ett godståg spårat ut och 350 meter räls är trasig. Och här har vi inga dubbla rälsar. I söderhamn eller var det var är det visst översvämningar efter skyfall och inställda tåg.  I Sthlm var det visst nån elledning som rasat eller vad det var. Så en massa inställda och försenade tåg. En dotter som för tillfället är 45 minuter försenad på väg dit, få se om det blir mer. En kompis som skulle åka hem därifrån igårkväll med tre kaos efter vägen. Undrar om dom lyckats komma hem ännu. Hoppas verkligen att allting är fixat till på fredag, för då tänker jag åka tåg och inte tänker jag åka en meter buss och inte tänker jag bli massa timmar försenad heller.

Gör nåt bra av nåt trist.

Man får verkligen inspiration när man hänger på Middagshjälpen. Man lagar mat man aldrig gjort förr. Och idag hade jag bara makaroner till lunch, lte väl trist, men så kommer ett specialuppdrag då man ska göra aioli. Superenkelt att göra, men man tänker sällan på att man ska göra det. Men det satte ju smak på mina makaroner i alla fall. Man får massa inspiration av att läsa andras inlägg i forumet också. Och testar nya grejer. Superbra sida, inte bara en massa recept. Även om dom också är väldigt bra såklart.

lördag 10 augusti 2013

Snart snart snart

Ja jag vet jag börjar bli tjatig. Men nu är det nära. Ska bara jobba söndag till kl 21, men sen, så, är, det, faktiskt, semester!!! Jag är slut i huvet just nu. Vill vara ledig, vill åka bort, vill göra ingenting, vill göra vad som helst, vill bara slippa jobba några veckor. Samla energi. Träna. Åka bort. Vet inte riktigt, har bara fyra dagar planerade. 32 timmar på tåg. Springa runt halva Sthlm. Övriga 17 dagar som jag är ledig är helt oplanerade. Kanske jag sover en vecka. Vem vet.

torsdag 8 augusti 2013

Det närmar sig

Då ska jag bara jobba hela helgen då, men sen så ÄR det faktiskt semester. Fast jag vill ju ha sommar på semestern. Nån skrev igår kväll på fb om att sitta sista senskommar kvällarna ute. Men hallå de är väl inte höst redan!? Det ska vara sommar minst tre veckor till, det bestämmer jag! Har miljoner saker jag skulle behöva göra, men minst hälften av dom vill jag inte ödsla bort min semester på. Så förutom att åka en sväng till huvudstaden har jag inga större planer. Vila upp sig kan ju vara bra. Sista semesterveckan så har skolan börjat, så då kan vi inte ens åka nånstans. Den som lever får se. Nåt blir det väl.

onsdag 7 augusti 2013

Jag behöver semester!

Vad jag längtar efter semestern nu. Helt sjukt vad less jag är. Har jobbat så vansinnigt mycket, Massor med helger och många och långa dagar. Bara några dagar kvar nu. Ledig idag sen fyra dagars jobb. SEN är det semseter! Några dagar hemma och sen åker jag en sväng till Sthlm. Behöver komma bort. HAr inte varit utanför kommungränsen på flera månader, har bara varit jobb jobb jobb. Sen efter semestern går jag ner i tid. Det ska bli skönt, Jobbar bara några dagar färre än tidigare. Men har kortare dagar. Så man orkar göra saker hemma oxå även jobbdagar.

söndag 4 augusti 2013

NEJ JAG BEHÖVER INTE LXXX!

Det fortsätter drälla in kommentarer om lxn. Mest på mina gamla inlägg som handlar om existenxxxxmum och annat som har med ekonomi att göra. Lxxar folk från såna ställen? Som försöker ragga kunder genom att googla på bloggar och skriva kommentarer? Då måste man ju verkligen vara desperat. Jag skulle aldrig i livet gå på nåt sånt. Ja jag skulle ju aldrig lxna överhuvudtaget. Har man inte råd då köper man inte. Spara till det du ska köpa. Så enkelt är det. Då slipper man lån och massa räntor.

Jag var tvungen att redigera detta inlägg lite eftersom, som ni ser det bara dräller in erbjudanden om lxn. Fast det klart och tydligt står att jag INTE behöver lxna
därför jag ersatt bland annat å med x så hoppas jag att den inte kommer fram när det googlas på lxn.

Choklad

Jag är helt fast på Middagshjälpen. Det är så kul att samla poäng, läsa recept, göra utmaningar, läsa tips och frågor från andra. Få svar på frågor osv. Igår gjorde jag chokladmousse med blåbär som jag la ut recept på. Nu har jag inte heller långt kvar till mitt mål; att få ihop nog med poäng till en gjutjärnsgryta! Jag äger ingen dels för att dom är så himla dyra. Och för att jag kanske inte fattat vitsen med att ha en. Men efter att ha läst andras åsikter så har jag blivit övertygad om att det är ett måste att äga en. Och har men en så håller dom hela livet. 



lördag 3 augusti 2013

Där kom värmen

Det var bara ett tillfälligt bakslag, nu är det varmt igen. Men inte så soligt, 23 grader utan sol, då kanske det är lika bra att det är molnigt. Funderar på om jag skulle ta och plocka lite blåbär idag. Lite dåligt om dom, men har lite direkt bakom huset, så kanske en dl eller två kan det bli i alla fall. En liten paj eller nåt räcker det ju till. Och rabarber har jag kvar. Borde väl ta och plocka dom med innan dom blir oätliga. Dom är ju ändå godast i juni, men ätbara än så länge. Och skörda min spenat och frysa in så man har lite nyttigt under vintern. Nåt mer har inte växt, har försökt med gräslök och purjo och smultron, men de vill sig inte.

torsdag 1 augusti 2013

Regn

Var de där allt. Sol i 5 dagar. Kallt och regnigt igen. Ja med de gör inget egentligen. Ledig i helgen, men behöver storstäda så jag slipper det under semestern. Men sen får det gärna bli fint igen ett par veckor i slutet av augusti. Om man törs hoppas på nån mer värme, det börjar ju bli höst om ett par veckor. Ja den som lever får se.