tisdag 24 september 2013

Mera storkok

Jag fortsätter med mina storkok. Blev dock inte så mycket i helgen. 10 portioner av två olika rätter bara. Men har en del kvar i frysen så det räcker nog till nästa helg då jag är ledig igen. Denna vecka är det mycket jobb och bara kvällar så det blir mycket matlådor som kommer att ätas. Det är skönt att jag har dom i frysen.
Köpte en massa köttfärs förra veckan för det var väldigt billigt. Och för att hitta lite inspiration till vad vi skulle göra av den så kollade jag den stora receptbanken som finns på Middagshjälpen. Blev bland annat tacopaj i ny tappning. Brukar göra tacopaj ibland men inte riktigt på det sättet. Finns hur mycket recept som helst på den sidan.

söndag 22 september 2013

Nu är det höst

Drygt halva september kändes som sommar. Varmt och soligt. Nästan så att man trodde att det inte blir nån höst i år. Men nu är den här, och inte är den rolig. Regnet öser ner. Knappt tio grader ute. Man vill helst inte gå utanför dörren. Man går ut för att man måste. För hundarna måste ju ut vilket väder det än är. Men dom vill inte vara ute i onödan heller. Det blir ganska korta promenader så är dom färdiga. Normalt kan vi gå bra mycket längre innan dom är redo att gå hem igen. Det ska luktas på allting efter vägen, och plockas pinnar och annat. Men snart är det vinter och snö, då kan vi börja leka på promenaderna igen. Jaga snöbollar det är kul.

söndag 15 september 2013

Massor med mat

Nu har jag lite mycket vissa dagar, då har ungefär tre sekunders rast och hinner knappt kasta i mig maten. Så då är det bra att ha färdiga lådor i frysen. Igår lagade jag 4 olika rätter, som blev 16 portioner mat. Gjorde samma sak för ett par veckor sen. Gör man detta varje vecka så behöver man ju bara laga mat en gång i veckan. Kanske man borde satsa på. Man får lägga ner ett par timmar en gång i veckan, men man sparar nog en massa tid. Laga mat en gång, diska en gång.

Recept på dessa rätter lägger jag såsmåningom in på Middagshjälpen.

fredag 13 september 2013

Fredag den 13e

Än så länge klagar jag då inte på dagen. Är ledig. Fick ett litet uppdrag och tjänade 50 kr. Var på morronpromenaden precis lämplig tid, sen öster regnet ner och jag såg på film. Sen uppehåll precis lämplig tid när vi skulle ta nästa promenad. Men jag är inte skrockfull av mig heller. Jag lägger nycklarna på bordet och går på brunnar oavsett bokstav. Är inte rädd för svarta katter och slänger inte salt på golvet när jag lagar mat. Jag har gått under stegar och, ja vad finns det mer. Jag har gjort allt "fel" men lever än.

torsdag 12 september 2013

Redan torsdag

Varför går det så fort. Helgen kommer säkert gå extra fort bara för att jag är ledig, då borde jag göra en massa saker, men antagligen kommer det plötsligt vara söndag och så har jag inte hunnit med hälften av vad jag tänkte. Tänker i alla fall träna, baka, göra höst på gården, städa lite, plugga. Och däremellan hinna ta det lite lugnt, se nån film osv.

måndag 9 september 2013

Kryddor

Trots att veckan gick för fort så hann jag göra två av uppdragen på Middagshjälpen. Man skulle göra en rub och en kryddmix till stek. Lite samma sak egentligen. Det är ju kryddor det handlar om. Minns inte om det var ett uppdrag jag hoppade över eller om det bara var två uppdrag. Idag har vi två nya i alla fall. Kanske jag gör dom, kanske inte. Jag är så  nära mitt  mål nu när det gäller poängen i shoppen. Och det finns inget annat jag vill ha, så det känns väl lite som att jag kan ta det lite lugnt. Vänta och se om det kommer in nåt annat kul. göra det jag känner för. Lite då och då. Har beställt en finfin ugnsform redan, som är större än dom jag har, som alltid är för små. Nu ska jag beställa en gjutjärnsgrya. Idag eller i morgon. Behöver några poäng till bara.

Vart tog veckan vägen? Igen

Nu fanns plötsligt halva mitt inlägg i utkast, fast det stod att det inte gick att spara, jaja, de här är en del av vad jag skrev från börja, resten får ingen veta...

Förra veckan alltså, den är borta nu. Och jag hann inte med nånting. Var ledig en dag men då, ja vad gjorde jag då?? jag vet inte, vilade, sov, tittade på film, handlade, när jag minns inte. Jobbade då måndag torsdag fredag lördag söndag. Och var i skolan måndag och onsdag. Inte är jag ledig idag fast jag jobbat helg, för det är måndag, och då är de skola. Bara tre timmar så det är ju helt ok. Sen tre dagars jobb plus skola på onsdag och ett möte. Men sen är jag ledig i dagarna tre. Det blir skönt. Men jag slöar väl bara bort tiden som vanligt. Skulle ju behöva göra höst på gården, plocka bort utemöbler och lite sånt.

Vart tog veckan vägen?

Och vart tog mitt inlägg vägen????? Hade ju skrivit en massa, sen gick det inte publicera, startade om datorn, och ja nu orkar jag inte skriva om samma inlägg en gång till. Förra veckan gick för fort kort sagt..



söndag 1 september 2013

Fasta

Ja inte behöver då jag gå ner i vikt, men det ska ju vara bra att fasta säger dom nu, hälsobefrämjande på en massa olika sätt. Det ska minska risken för cancer, hjärtsjukdomar, man ska bli piggare, osv osv, har rapporterats i massor sista tiden. Vare sig det funkar eller ej så skadar det väl inte att testa tänker jag. Är det så att jag går ner i vikt så får jag väl äta mer dom andra dagarna. Hur som helst, det finns en lång tråd om detta på Middagshjälpen, och det är en del som ska sätta in bra fastedagar recept. Så om nån tänker fasta så kika in på Middagshjälpen om ni behöver lite hjälp på traven. Det är ju inte meningen man ska svälta, eller leva på morötter dom dagarna, det ska var gott och mättande för det. Bara mycket mindre kalorier och inte en massa fett och kolhydrater.