måndag 21 oktober 2013

Vill göra massa gott

De finns så himla mycket man blir sugen på att göra, eller framförallt äta  när man kikar runt på alla recepten på Middagshjälpen. När ska jag få tid att testa allting de är för mig en gåta. Jag får nog ta några veckors semester så jag hinner. Snart börjar det väl läggas in julrecept oxå, så då vill man ju testa allt sånt, nya sorters julgodis, och kanske  nåt nytt att ha på julbordet. Alltid roligt att testa nånting nytt.

Förstår inte

vart förra veckan tog vägen. Jag jobbade ju bara 2 dagar, men veckan bara försvann. Bråkade lite med bilen som plötsligt hade flera lysen trasiga. Var inte så himla lätt att byta dom, men jag kom på det till slut. Lagat lite mat och städat litegrann. Tränat en gång, Ja, sen då, vet inte. Var för lite timmar på dygnen bara. Nu är det en lång vecka, bara fredag ledig. Men de får gå de med.

tisdag 15 oktober 2013

Baka baka liten kaka

Jag har spanat på en massa recept på Middagshjälpen. Finns så mycket jag skulle vilja testa. Både mat och bakverk. Om jag bara skulle ha den tiden. Men man får väl försöka testa nåt då och då. KOllade recept där är jag skulle göra vårrullar och kålpudding i fredags. Jag gjorde mina egna varianter, men det är bra att ha nånting att gå efter när man ska laga nåt man aldrig har gjort förut. Och är det nåt man funderar på så är det bara att slänga ut en fråga i forumet. Vilket jag oxå gjorde när jag inte hittade vårrulledeg i affären, Men det gick bra med filodeg.

Städa var det ja

Går som inte så bra med det. Har börjat lite är och där. Men i lördags var en så fin höstdag, och snart kommer det eviga mörkret så jag gjorde en vandring upp på dundret istället. Igår jobb och skola. Idag ledig men så sjukt trött. Blev lite sortering av kläder, bättre än inget. Men långt ifrån färdigstädat. Men 4 dagar kvar denna vecka som jag är ledig. NÅja, ska till skolan i morgon, men tre helt lediga dagar, så nånting ska jag väl lyckas få gjort hoppas jag. Ska baka bröd i alla fall, och laga lite  mat. Men nånstans däremellan måste jag få tummen ur och faktiskt städa.. Har tagit fram mina gamla listor med städuppdrag. Finns även här i bloggen ifall nån är intresserad av ett bra sätt attstäda, men som jag tyvärr inte har följt själv med allt jobb och skola och annat som kommit emellan. Men de blir så mycket enklare om man följre dom där listorna faktiskt. Och gör som jag skrev om då. Istället för att slöa framför tvn när det är reklam, så upp och hoppa och städa i 4-5 minuter, man får gjort mer än man tror. Har nog en hel del tips på den fronten, borde nog läsa igenom mina gamla inlägg.

fredag 11 oktober 2013

Lugn

Nu blir det lugnt och fint, sen stressigt och jobbigt. Närmaste 10 dagarna är jag ledig 8. Men de 10 dagarna efter det så jobbar jag nio.
Fast så lugnt blir det inte. Dels så ska jag plugga och så tänkte jag julstäda. Ja julstäda, du läste rätt. För om 20 dagar då är det november, och då är det inte långt kvar till julsakerna ska fram. Så lika bra städa ordentligt nu och sen bara hålla efter ett par veckor. Så blir det enkelt när julpyntet ska fram.

söndag 6 oktober 2013

Väntar

Ja många är vi som väntar. Det sägs att det ska komma in nya fina grejer i poängshoppen på middagshjälpen. Ingen vet när, bara att. Tänkte skaffa lite jullklappar därifrån så fort det kommer in nåt nytt. Så tills vidare samlar jag poäng. Skriver ett och annat recept. Kommenterar och lite sånt. Denna vecka har bestått av såser. Antagligen för att Knorr har kommit med nya såser i sortimentet. Kylda såser på burk. Har testat två av dom. Och dom får godkänt. Steak sauce var riktigt god. Bean var inte helt hundra, men helt ok. Men såå mycket bättre än pås såser. Alltså pulversåser, dom är inte mycket att hurra för. Så ett stort plus för att det är färdiga kylda såser.

Söndag

Ja nu var det visst söndag igen. Haft ledig helg och hunnit med en del. Vinterdäcken sitter på bilen. Bullar bakade, bröd är bakat. Hö är packat. Hemuppgift till skolan är fixad. Då var det bara resten kvar då. När man nu ska hinna det. Går lite dåligt med träningen. Tiden finns inte riktigt. Och har jag tid så har ingen annan tid. För alla jobbar dagtid och jag jobbar mest kvällar, och de är så tråkigt att träna ensam. Då blir det mest, men jag går i morron istället. Tränat tre ggr på hela september, det är inte bra alls. Måste försöka få till två ggr i veckan, hur nu det ska gå till.

onsdag 2 oktober 2013

Blir det bullbak?

På fredag är det visst kanelbullens dag. Jag ska ändå baka bröd i helgen och är ledig på fredag så kanske det blir bullbak oxå. Om det skulle vara så att det blir ett uppdrag på middagshjälpen så är anledningen ännu större. Inte följer jag såna där dagar annars. Jag bakar semlor när jag har lust och äter våfflor när jag vill. Oavsett dag på året. Och snart är det dags för lussebullar. Det bakar jag i alla fall bara i slutet på året. Men inte just till lucia.

Vart tar min tid vägen

Hinner inte med. Jobba, plugga, sen försöka få in träning och lite annat, men de är inte så lätt. Har knappt städat alls på flera veckor. 6 arbetsdagar förra veckan. Denna lugnare som tur är. Ledig tre dagar i helgen, men då ska det bytas däck och baka och städa och träna och så mycket jag bara hinner. Dagarna är så korta nu. Börjar bli mörkt tidigt. Verkar som att även dygnets timmar blir färre. Nåt fel är det. Har inte haft så svårt att få ihop det förut. Får nog börja skriva scheman för att få allt gjort.