torsdag 30 januari 2014

Korv

Ja nu blev det en storkoksdag igen. Det blev makaronipudding, korv... nånting som jag inte har nåt namn på. Får hitta på ett namn och lägga ut receptet på Middagshjälpen. Det var med ost, mango chutney och sweet chilisås. Och så blev det en pulled älg. Alltså pulled pork fast med älgkött. Den ska ätas i morgon så då får jag se hur den blev, har inte smakat ännu.

fredag 24 januari 2014

Har termometern hakat upp sig?

nää exakt samma grader har det inte varit, men väldigt mycket minus 31, ibland 30 eller 29. Har faktiskt varit 24 25 nån timme ibland. Men äver -34.. De är så rysligt kallt hela tiden. Förra vintern var rena sommaren i jämförelse. Har tappat räkningen hur många dagar vi haft det så här nu, men nog börjar det väl bli två veckor tror jag. Jag börjar bli allvarligt less nu. Går inte rasta hundarna ordentligt, den ena barar fryser och blir stel som en pinne och rör sig inte ur fläcken. Man får släppa henne på gården en minut i taget. Hon hinner aldrig bli färdig på ett försök utan får springa in och värma sig. Den andra är inga problem att ha ute.  Men man är inte allt för sugen på långpromenader själv i detta väder.

söndag 19 januari 2014

Kalasfika

Till min födelsedag så blev det Chokladtårta, Citron Brownies, kokostoppar och kolakakor. Recepten hittade jag på Middagshjälpen. Citronerna blev väldigt citroniga, och väldigt platta, men goda. Kolakakorna blev inte som jag trodde, men goda ändå. Och kokostoppar är ju kokostoppar, svårt att misslyckas med och alla vet hur dom smakar. Receptet på hela tårtan hittade jag inte där utan det blev ett hopkok på olika idéer. Chokladkaka till bottnarna och chokladmousse i mitten. Enkelt, gott och chokladigt, precis som jag vill ha det.
Tyvärr är den uppäten och jag glömde ta en bild :(

lördag 18 januari 2014

Friskt ute

Just för tillfället är det -32 här. Har varit däromkring hela veckan. Man hade ju en liten tanke att det blir en varm vinter i år. Med tanke på att det till och med varit flera dagar med plusgrader i december. Men nä nu kom den, den vanliga januarikylan. Men det har varit väldigt många väldigt alla dagar nu. Även om det bara varit -34 som kallast denna vinter. Förra vintern var ganska varm. En dag med -34 och nån enstaka kring 30 men inte många alls.
Men att det senaste dagarna både varit minus 30 OCH snöät!?! de är ju jättekonstigt, det ska inte snöa när det är så kallt. Man vill ju inte direkt stå ute och skotta då..

måndag 13 januari 2014

Vad ska jag baka

Snart födelsedag. Jag förväntar mig inte något stort firande. Men vare sig det kommer en eller tio personer så vill jag ha fika. tårtan har jag is tort sett bestämt, det blir något mastigt chokladigt. Chokladbottnar med chokladmouss mellan. Men mer då... kollar runt lite på Middagshjälpen. Har hittat lite ideer där. Citron brownies kanske kunde vara nåt, frächt med citron till den chokladiga tårtan. Kanske nån slags kaka, kolakakor kanske. Jag ska kolla lite till. Funderar även på om jag skulle göra minisemlor. Eller är det på tok för tidigt att äta semlor.. Ja jag får se vad det blir, har  några dagar på mig att fundera.

lördag 11 januari 2014

Gradinproblem

Ja alla julsaker är borta, likaså julgardinerna, problemet är bara att jag inte har nåt till köket, jag har bara samma hela tiden. Dom är nog säkert 5-6 år gamla. förut tillhörde dom vardagsrummet som alltid gått i blått, men nu har jag bytt så jag har lila där och det blå i köket, för inga av dom lila gardinerna funkar i köket. Inte heller de andra blå jag har. Fönstret är inte så stort, panelgardiner funkar i måtten, men de ser så fult ut utifrån, gillar inte alls. Så längder är bäst, tunna, som faller fint, och släpper in öjus genom det inte så stora fönster, det skulle ju funka även med typ grå eller nåt sånt, men alltså jag hittar inte nånting lämpligt nångstns, jag har kollat jotex, och alla möjliga sidor, men det finnt inte nåt. jag har kollat på tradera, men samma där.. så samma gamla sitter där , igen.. och sitter väl där i all evighet, till jag flyttar eller nåt..

onsdag 8 januari 2014

Laga massa mat

Nu när jag (nästan) kan ääta normalt igen efter tandproblemen, så vill jag äta allt möjligt. Är lite besvärligt att tugga, men tänker laga lasagne och makaronipudding. Sen vet jag inte riktigt om det blir nåt mer. Kanske får surfa runt lite på Middagshjälpen för inspiration. Jobbar hela helgen så det kan ju vara bra att fylla frysen lite. Fanns även en hel del erbjudanden i reklambladen, så jag ska köpa det och sen så blir det mat utifrån det. Kanske det även blir  något nytt recept, får väl se vad jag får till. Experimentera med maten är nånting jag gör ganska ofta.

Äntligen människa

1½ vecka med vansinnesvärk  i en visdomstand som sen fick sätta livet till och smärtan övergick till något ännu värre. Inte kunnat äta för jag har inte kunnat öppna munnen, och inte sovit ordentlgit och ätit värktabletter dygnet runt. Men nu är det nästan över. Har inte ont. Har sovit hela natten, kan äta någolunda. Inte öppna munnen helt, men tillräckligt för att kunna äta. Men hoppas ju det ocå blir helt bra så småningom. Men att slippa smärta är underbart.

onsdag 1 januari 2014

Dålig planering

Varför snöar det alltid dagar när jag jobbar dubbelt? För att jag ska slita ut mig med att skotta på rasten? eller vad är meningen med detta..
Jobbade kväll igår nyårsafton, då hade det kommit en del när jag kom hem, men inte orkade väl jag börja skotta kl 22. Idag jobbar jag dubbla pass men inte hade jag tänkt ägna rasten åt att skotta. Nu skottar en dotter, men det brukar bli lite si och så med det så ska det bli renskottat så får jag  nog ta och skotta lite oxå. Tonåringar är ju som dom är " varför ska jag" " jag orkar inte" " jag kan inte" " jag glömde" Ja såna saker får man ju höra mer än en gång, snarare regel än undantag att nån av dom meningarna följer efter en uppmaning..