måndag 15 juni 2009

Sovrum och uterum

Tänkte att det får bli lite "light"städning under sommaren. Såklart måste man ju som vanligt diska och veckostäda och sånt där. Tvätten och disken och dammråttorna går ju knappast på semester. Få se vad ni säger om detta.

Måndag: Ge sängen en sommarmakeover, byt kuddar överkast eller vad du nu har som prydnad på sängen. Har du inget, gå och köp nya snygga lakan! Ja, om du inte ha köpstopp vill säga, då ska du låta bli.

Tisdag: Ta tag i nånting som behöver göras ute. Skura verandan, putsa fönstret till friggeboden. Eller om du bor i lägenhet, fixa på balkongen, om du har någon. Annars kanske du kan piffa upp trapphuset med en blomma utanför din dörr.

Onsdag: Städa EN hylla i garderoben.

Torsdag: Plocka undan sånt som ligger framme, kläder, tidningar eller vad det nu kan vara.

Fredag: Ut igen. Är det något som ger ett stökigt intryck? Kanske det ligger leksaker utanför dörren. Eller är balkonglådan full med vissna blommor eller ogräs? Gör nånting som ger ett bättre första intryck.

2 kommentarer:

  1. Jättebra. På nåt sätt blir städningen roligare på det här sättet. Tack för att du lyssnade på mig.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. har följt listan denna vecka. Idag ska det plockas undan hemma. Och imorgon ska jag jobba ute i trädgården och fixa ett finare första intryck på vårt hem...lär behövas...ogräset växer för fullt på framsidan...igen...jäkla kirskål...omöjlig juh!

    SvaraRadera