torsdag 10 december 2009

Billiga klappar

Tänk på att det är tanken som räknas. Man måsta inte köpa dyra saker. Det är inte alls säkert att de uppskattas bara för att de är dyrt. Bara för att du köper en dyr kristallskål så kanske mottagaren redan har 14 liknande skålar, eller kanske inte gillar färgen eller nåt annat som gör att den inte bli använd.

Satsa istället på billiga saker som du gör personliga. Finns tex massor med träartiklar till en billig peng på hobbyaffärer. Ikea har oxå en del. Askar, tisdskriftsamlare, smörknivar, ramar m.m. Dekorera själv, eller varför inte låta barnen göra det.Perfekta juklappar till farmor, moster, gammelfaster, kusiner osv.
Eller köp ett par små färgburkar, färgaffärerna brukar ha billiga provburkar, samla ihop några av dina servetter till deocopage och ge bort hela kitet om mottagaren är pysslig av sig.

Lite mer tid krävs, men är bra presenter: koka din egen marmelad, saft, baka kakor, koka knäck eller vad du nu kommer på. Billigt och uppskattat. Ska du ändå baka till dig själv eller göra julgodis, gör dubbel sats och ge bort så tar de inte många minuter extra.

Det är faktiskt tillåtet att köpa second hand grejer och ge bort. Och de är bra på många sätt. Återvinning, ekonomiskt och ofta är secondhandbutiker även välgörenhetsställen, som Röda korset, Erikshjälpen osv.


1 kommentar:

  1. Så kan man titta i busskurer, på pendeltågstationer, tunnelbanor.. om det ligger en bok där som jag skänkt bort.. :-) Det blir en fin juklapp.

    SvaraRadera