onsdag 25 februari 2009

Kan man lära gamla hundar sitta?

Nu menar jag inte hundar utan MÄN. Är det helt omöjligt för dom att bryta gamla vanor? Går det inte att lära sig något nytt? Kan dom nånsin tänka på nåt annat än sig själva? Här går jag och försöker ändra på en massa vanor, och tycker det går jättebra. Men så lever jag med någon som absolut inte kan ändra på nånting. Några små exempel: Bara för att det i en gammal tvättmaskin inte gick att få tvätten ren på mindre än 60 grader, så måste man absolut fortsätta tvätta i 60 grader fast man köpt en sprillans ny som lyckas få det mesta rent på bara 30 grader, i alla fall om man är man... Jag tvättar inte på 60 grader längre.

Bilfenomenet däremot vet jag inte säkert om det är mansgenen eller bybogenen som spökar, för alla bybor tycks göra likadant. Vi bor alltså i en LITEN by. Det tar 15 minuter att gå från ena sidan till den andra. Ändå måste man ta bilen vart man än ska, alla utom jag då. Jag går till affären, jag går till postboxen. Ska man hälsa på någon så kan man oxå GÅ. Nä, men det finns alltid undanflykter; " men jag ska åka till nån annan sen i x-vara" (grannbyn, dit är det 5 km) eller; " men jag ska ju handla flera saker, det blir för tungt att bära" "men jag har ju jobbat hela dan och gått flera kilometer på jobbet" osv osv.

Lamporna är ett kapitel för sig. Det går absolut inte att släcka när man lämnar ett rum. Och man måste ha starka taklampan med tre glödlampor på när man äter nåt, man hittar tydligen inte munnen annars. Och all mysbelysning måste vara på alltid. Är man inte hemma ska dom vara på så att det lyser när man kommer hem. För att spara in på åtminstone bordslamporna så har jag satt timer på dom, så att dom inte lyser dygnet runt, för vem lyser dom för på natten? Vem ser ens att dom är tända i fullt dagsljus? Men nej, inte fick dom vara ifred, timern drogs ut när det inte gick att tända lampan kl 14 med solljus ute!

Hur lär man gamla hundar sitta? (eller envisa män ändra sina vanor)

6 kommentarer:

  1. hihi, jag känner igen mig! Min "hund" ska absolut ha två lampor tända i fönstret efter klockan 11 i vardagsrummet. De går på timer men jag släcker dem manuellt när vi går och lägger oss tidigt. Det blir en tyst "kamp" i all vänlighet..
    Men jag vill ju inte skaffa någon ny man så man får väl fortsätta. Puh..

    SvaraRadera
  2. Det där är ruskigt svårt! Hanhunden hemma börjar sakta men säkert ändra sig! =) Det är en låång kamp....

    SvaraRadera
  3. jag hoppas att det inte gör något att jag länkade till din sida! Har tänkt på problemet och har en lösning! =) En som faktiskt fungerar på min hund här hemma!

    SvaraRadera
  4. Om någon tycker min blogg är tillräckligt intressant så man vill länka till den så är det bara roligt!
    Berätta, vad har du för lösning?

    SvaraRadera
  5. Såg tipset nu. Det finns här: http://minnastankar.blogspot.com/2009/02/hur-man-uppfostrar-mannen-forlat-hunden.html

    SvaraRadera
  6. För många karlar är bilen som en extra hud, dom känner sig nakna utan den...blottade. Det hör ihop med självkänslan..
    Om en karl kan promenera avslappnat och gillar det, då vet man att han kan lämna bilen hemma. Man får träna dom..om man vill.. :-) träna dom på att promenera helt enkelt. Få dom att gilla det, känna hur bra det är för hälsan.
    Man kan prova utan koppel, men inte säkert det funkar i början..

    SvaraRadera