lördag 21 mars 2009

Nästa vecka ska köket städas

Början på veckan är inte så rolig. Det är något man bör göra innan vintern är slut. Men, bor du i södra sverige kanske det redan är för sent. Är det för varmt där du bor för att ställa frysvaror ute, och du inte råkar äga två frysar, då får du ledigt från städningen på tisdag!

Måndag: Sortera bort gammal mat från frysen. Har du mat som legat där i ett halvår eller mer? Då är det inte troligt att det nånsin kommer att ätas. Släng! Ska du inte göra tisdagens uppdrag, då är du färdig här. Annars lägger du det som ska vara kvar utomhus om det är minusgrader, eller i en annan frys om du har möjlighet. Stäng av frysen.

Tisdag: Lägg inte massa tid på att springa fram och tillbaka med kokande vatten eller blåsa med hårtork. Isen tinar av sig själv så småningom, om du stängt av redan igår, då är det redan färdigt. Torka ur, slå på och lägg in maten igen.

Onsdag: Torka skåpluckorna. Japp, det är så lätt som det låter.

Torsdag: Torka alla köksbänkar. Plocka inte bort alla apparater och annat. Flytta bara runt lite så du kommer åt att torka alla ytor. Bry dig inte heller om att torka av apparaterna, det kommer på städschemat en annan gång.

Fredag: Av någon underlig anledning blir det alltid smulor i besticklådan. Det är dessa som ska bort idag. Samtidigt kan du passa på att gå igenom besticken. Har du flera uppsättningar? Är det något som aldrig används? Dags att göra sig av med det! skänk bort eller släng om det är gammalt och fult. BARA besticklådan alltså, inga andra lådor är tillåtna att städas idag.

Ha så kul!

3 kommentarer:

  1. Det ska bli extra kul att ta köket då jag har ett ganska nytt kök...tur som är, så är frysen frostfri! Jippie. Behöver bara rensa lite. Konstigt, vi har haft nya frysen i knappt ett halv år och redan ska mycket slängas och tas bort....det var innan köpstoppet. Nu köper vi bara det som går åt! Besticklådan skall också rensas, men det bästa är att jag har minimalt med bestick osv sen min fengshui rensning=)

    SvaraRadera
  2. Skönt! Både att du sliper frosta av och att du redan rensat.
    Vi funderar oxå på en frostfri frys. Men det var nån som sa att dom inte var så bra, minns inte varför??
    Planerar man maten och bara köper det som ska tillagas närmaste veckan, då är ju risken mindre att något blir bortglömt längst in. Då blir det inte så mycket att rensa.

    SvaraRadera
  3. Hej, bra med din lista som jag printade ut. Jag har ju varit borta men idag så tog jag hallen. Lister, dörrkarmar, golv så klart och i farten så blev det skoputs, rengöring av skohyllorna och lite rensning bland jackor. Utan din idé hade jag inte gjort det! Det är så fint nu!
    Vi hörs, stor kram, Wi

    SvaraRadera