lördag 25 september 2010

Dance yourself happy

Eller kolla den här killen...

lördag 18 september 2010

Ikea

Har varit till Ikea. De var ett par år sen sist. Ikea är kul, bara gå runt att kolla på grejer utan att för den skull köpa överdrivet mycke.
Jag kom inte ens hem med några ljus! De brukar ju annars vara standard, för alla...
Nånting från rusta blev de oxå. Och så nånting nån annanstans ifrån...

Vem jag åkte med och vad jag köpt tänker jag inte skriva pga av alla som fortfarande läser här endast för att snoka. Jag ser vilka som varit in. Är de från Lkab, så vet jag de, är de nån annan från Kiruna så ser jag de... Och de är pga er som jag i stort sett inte skriver här mer. Skulle testa,men ett flera månaders uppehåll hjälpte inte, ni går fortfarande in och kollar. Snacka om kontrollbehov! Kom och prata med mig i stället om de är något ni vill veta! Eftersom ni inte frågar mig, så måste ni ju fatta att alla rykten bara är påhittade.

Så var de sagt. Tillbaka till Ikea...

De blev lite julklappar i alla fall. Och så lite annat som ska bytas ut. De blev både frukost och lunch där, och på hemvägen standardstället Svartbyn. I alla fall för mig har de alltid varit de, hela mitt liv. Om man åkt på bilsemester, eller till Piteå eller av nån annan anledning passerar där så är de där man stannar.
Fast vi lyckades köra fel på hemvägen, jag har aldrig kört den vägen nånsin. Inte heller min chaufför. Vägarbete precis vid avfarten mot Morjärv, så den missades... lite omväg, men de går ju lika bra att svänga vid Töre.

Ja chaufför hade jag. För jag känner ju min nacke, och visste att hemvägen skulle bli olidlig. Så att slippa koncentrera sig på att köra är en fördel.

måndag 6 september 2010

Höst?

Ja hösten är då verkligen här. Löven har varit gula ett par veckor redan och börjar bilda gula mattor på gräset. Sommaren kom och gick utan att den riktigt märktes av. Södra sverige har klagat på värmeböjor och varmaste sommaren på länge. Men häär har vi mest gått omkring med lånbyxor och paraplyer. De varma och soliga dagarna är lätträknade. men de är ju som de brukar vara här uppe. Man bor på fel plats helt enkelt. Men än så länge är de en fin höst i alla fall, soligt och rätt så varmt för att vara september. Regnet har mest hållt sig till nätterna. Ska bli intressant att se hur vintern kommer att bli, och när den kommer. ska vi gissa på månadskiftet som de brukar vara? En meter snö lagom till jul, och ett gäng 35 minus dagar i januari-februari. Eller, kanske de blir nåt helt annat. Regn och slask, här uppe? Kanske inte så troligt, men man vet aldrig. Det återstå att se.