söndag 21 juni 2009

Uterumsstädning

Denna vecka ska vi ju egentligen var i vardagsrummet, men vi tar bara en dag där tycker jag. Sen blir det städning av något förvaringsutrymme. Garage, uteförråd, kanske ni har en inglasad veranda där det samlats massa skrot. Eller en vind eller källar förråd. Välj ett av dessa skrotsamlare. Alla som har semester nu hinner nog göra lite mer. Jobbar man fortfarande så ta bara lite per dag. Lite är bättre än inget. Men vi fortsätter nästa vecka. såna här ställen kan ta sin lilla tid att få ordning på. Och jag tror nog att dom allra flesta har ett sånt här utrymme.

Måndag: Ta en liten snabbröjning av vardagsrummet. Plocka undan sånt som inte ska vara där.

Tisdag: Då börjar vi sortera bland allt skrot man samlat på sig i skrotsamlarrummet. Golvet först. Om det finns massa kartonger, ta en i taget. Sortera, släng, ge bort. fundera över vad som verkligen behövs sparas. Oftast kommer man ju aldrig att använda dom där sakerna som man en gång rensat bort. Ta paus och gör något annat mellan varje kartong. Ta bara så många att det fortfarande känns kul att röja. Har du inga kartonger liggande så finns säkert en massa skrot drällandes på golvet ändå.

Onsdag: Hann du med hela golvet igår? Om inte, ta lite till idag.

Torsdag: Finns det hyllor längs väggarna? Dags att rensa där. En hylla i taget, pausa och gå och ät jordgubbar eller gör nåt annat kul för att belöna dig själv emellanåt.

Fredag: Kör iväg allt du hittills har hunnit rensa bort. Till återvinningen, röda korset eller vart de nu ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar