lördag 5 december 2009

Julkort

Kanske är dom som måste ha riktig julgran samma personer som måste skicka vanliga julkort? Men det är bara att acceptera fakta. Post körs oftas med lastbil eller flyg om det ska långväga. Idag har ju de flesta tillgång till internet. Varför anses det inte lika fint att maila julkorten? Miljövänligt, billigt och enkelt att fixa egna julkort själv om man har en digitalkamera eller kameramobil.. Ta fina foton på barnen eller djuren eller julpyntet tex. fixa till lite med text om du har ett fotoprogram eller i powerpoint. Går betydligt fortare än att köpa julkort, skriva alla adresser och gå till brevlådan. Så skyll inte på att du inte har tid.

Gillar man att göra egna, kanske man är en scrapfantast, så kan man ju ge bort korten på julafton istället. Eller fota underverken och maila till dom som inte bor nära.

Måste man absolut skicka julkort så kan man ju samtidigt göra något bra, och klimatkompencera lite. Köp korten av Vi skogen, så planteras träd för varje kort.




2 kommentarer:

  1. Jag brukar skicka till äldre släktingar som inte använder e-post, annars struntar jag i det numera.

    Har sett flera bloggar där man gjort julkort av gamla tidningar och förra årets julkort och annat återvinningsmaterial, det är ju också en idé!

    Men faktiskt spelar också vilken typ av frimärke du väljer in - ekonomibrev (julfrimärke) går med tåg! Eller posta på fredagar, då går även A-post med tåg :-).

    SvaraRadera
  2. Bra tips. Hade ingen aning om att A post går med tåg på fredagar. Gäller det i hela landet? Här är det en bit till tåget så det blir hur som helst lastbilstransport många mil, men går posten med tåg resten av vägen så är det verkligen värt att tänka på.

    SvaraRadera