måndag 5 januari 2009

Undantag från köpstoppet

#1 Livsnödvändiga livsmedel och hushållsprodukter som mat och dryck, även mörk choklad ingår, och djurmat. Och toapapper, tvål och sådant.Och eventuella mediciner ( godis, läsk och alkohol är INTE livsnödvändigt och kommer inte att köpas av mig detta år, om barnen inte överlever utan godis så får dom köpa det själva)

#2 Sådant som redan är planerat och nödvändigt för att få huset färdigt. Kyl/frys, diskmaskin, spisfläkt, ytterdörr, material till bro/veranda och bastu.

#3 Hund. Är sedan tidigare planerad, men vi väntar på att hitta rätt blandning och så ska det vara en tik. Hittade rätt ras förra året men ingen tik.

#4 Födelsedagspresenter och julklappar. Några undantag får göras tex om någon fyller jämnt, men det ska dras ner på presentinköp betydligt och i första hand ska presentlådan tömmas eller så ska egna presenter tillverkas. Måste något köpas ska det vara väl genomtänkt eller så blir det presentkort.

# 5 Eventuellt kanske jag gör en dags shoppingundantag om jag åker till stockholm och anser mig behöva något därifrån. Men inte ens då ska kläder eller annat onödigt köpas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar