tisdag 17 februari 2009

Kan man leva som fregan i sverige?

Sedan jag såg ett program om freganer i Usa i höstas så har jag funderat över om det är möjligt att leva som fregan i sverige. Dessa freganer man fick följa hämtade precis allt i affärers soptunnor, till och med mjölk! Möbler, kläder, mat, ja verkligen allt. Men det funkar ju inte riktigt likadant i sverige. Matbutiker säljer mat med dagens bäst före datum till halva priset innan dom slänger. Jag har läst nånstans att i alla fall vissa förstör maten så att ingen ska kunna ta den. Likadant med klädbutiker. När jag jobbade på lindex stod jag och klippte sönder! kläder som hade vart på rea, för att ingen skulle gräva i soporna och ta det som inte blivit sålt. Vansinne! Om det nu är så hemskt att vanliga människor ska ta nåt, kan dom inte skicka dom till fattiga länder då, eller lämna till Röda korset eller nånting??? Nää, för det tar för mycket tid och pengar. Men vilken tid tar det inte att man ska stå och förstöra kläderna då?

Jag skulle vilja se ett program om freganer i sverige. Nån som vet om det vistats nåt sånt?

3 kommentarer:

  1. Fenomenet finns även i Sverige, dumpster-diving, containerfolket eller freganer. Kanal fem följde några containermänniskor i programmet Outsiders i slutet av förra året. Jag tycker det är väldigt fascinerande, men jag skulle inte klara av det själv tror jag. Plus att det är olagligt i Sverige vilket är helt sjukt. Varför ska man inte kunna ta det andra slängt? Annars kan det skänkas till välgörande ändamål. Jag förstår verkligen inte Lindex eller Lidl som förgiftar maten. Allt för att vi vill ha "trygga" hus och områden?

    Lidl förgiftade slängd mat: http://www.dn.se/sthlm/lidl-forgiftade-slangd-mat-1.465125

    SvaraRadera
  2. Helt galet, varför vill dom förgifta folk, tänk om nån dör av det. Jag som brukar se Outsiders, men det avsnittet har jag missat, kanske går att få tag på på nåt sätt.

    SvaraRadera
  3. Googla på sopfolket och outsiders så hittar du det.

    SvaraRadera