fredag 27 mars 2009

Nersläckning

Ni har väl inte missat att det är Earth hour i morron kl 20.30-21.30? Men jag tycker gott man kan ta hela kvällen! Släck ner hela huset, använd inget som drar ström. En kväll utan dator, tv och mysa med stearinljus. Ta den här kvällen och fundera på hur det var för inte allt för länge sedan, när dom flesta inte hade el i sina hem, när det inte fanns datorer och tv apparater. Hur levde man då? Hur umgicks man jämfört med idag? Skulle du klara dig utan ström?


Här kan du se om din kommunt anmält sig. Har den det, desto större anledning att du oxå är med. Har den inte det så kan du vara med i alla fall. DU kan göra skillnad!

5 kommentarer:

  1. Vi ska sitta hemma med stearinljus och äta gott och umgås. Man borde ha en earth hour timma varje vecka och verkligen umgås och prata. Vad gott detta skulle göra för varje familj!

    SvaraRadera
  2. Ja det borde man. Kanske till och med en timma varje kväll. Eller en hel kväll varje vecka.

    SvaraRadera
  3. Vi ska också ha middag med stearinljus. Man får passa på att mysa lite extra en kväll som denna. :)

    SvaraRadera
  4. Vi var på bröllopsmiddag och de släckte inte ner en timme men en stund för att vi skulle tänka efter. Mysigt var det.

    SvaraRadera
  5. Men vad bra att dom ändå gjorde det en stund trots bröllopsmiddag. Kanske några där som tänkte till som annars inte hade gjort det.

    SvaraRadera