lördag 4 april 2009

Sovrums städning

Så var det sovrummets tur. Är det ett rum som du stänger dörren till när du får besök? Nu ska det bli husets finaste rum!

Måndag:Ta 5-10 minuter och plocka ihop saker som inte hör hemma i sovrummet. Plocka i en korg el. liknande. Gå sedan runt och lägg sedan var sak i rätt rum.

Tisdag: Städa sängbordet. Plocka undan sånt som inte måste vara där, torka av. Sängbord brukar dra åt sig massvis med böcker, krämer, tidningar och allt möjligt. Men ärligt talat, hur många böcker kan man läsa samtidigt?

Onsdag: Har du en byrå eller bord eller annat platt, torka av, byt ut prydnader du tröttnat på, lägg undan sånt som inte måste vara där.

Torsdag: Plocka bort klädhögar. Även om du tycker att du är ordentlig och hänger upp på krokar eller en betjänt, och inte slänger på stolar eller golv, så hänger där säkert kläder du inte använt på veckor eller rent av månader.

Fredag: Ta bort sängklader, vänd på madrasserna (gör man det åtminstone 1 gång per år så blir dom inte så nerlegade lika fort), nya lakan på och så ett annat överkast eller lite andra kuddar så blir hela sovrummet som nytt.

1 kommentar:

  1. Hjälp......... jag åker nog till stugan och letar vårlökar nu till påskveckan. Får ta igen det sedan. Men jag ska printa ut din lista i vanlig ordning. Kanske jag hinner göra lite ikväll?
    Kram, Wi

    SvaraRadera