lördag 10 oktober 2009

Sovrumsrensning

Måndag:
Vi börjar med en liten tävling mot klockan. Tanken är att hinna fylla en soppåse med kläder på 15 minuter. För om man gör det på tid så håller man inte på och provar och funderar över varje plagg i evigheter. Ställ klockan och fyll påsen!

Koncentrera dig på stora plagg, tröjor, byxor och sånt. Vi ska in på andra ställen en annan dag. Detta ska skänkas bort och det är ingen som vill ha dina gamla underkläder!

Det finns alltid massor med kläder i garderoben som aldrig mer kommer att bli använda. Det gäller även om du nyss har rensat, för då stod du säkert och funderade över en hel del plagg och tänkte att kanske en dag att du vill använda dom. Men det kommer du med största sannolikhet inte att göra! Så släng dessa plagg i påsen och ta med till närmaste inlämningsställe.


Tisdag:
Idag ta vi hand om gamla underkläder. Alla gamla nötta noppiga fula underkläder med uttöjda resårer, släng dom!! Och alla gamla bhar som inte längre är i rätt storlek, släng! Du kommer aldrig att få samma storlek igen.


Onsdag:
Nu när insidan är fin så tar vi tag i resten av sovrummet. Plocka ihop allt som inte hör hemma i sovrummet och lägg på rätt plats. Släng allt som är skräp.


Torsdag:
Städa platta ytor, sängbord, byrå eller vad du har. Plocka undan saker som inte måste stå framme. Torka av.


Fredag: Ta en titt i låda/skåp/hylla under sängbordet. Städa ur, släng skräp och torka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar