Måndag: Vegetarisk pastasås
Tisdag: Tortellinigratäng
Onsdag: Kinakyckling
Torsdag: Tacos
Fredag: Korv Bambay
Lördag: Kardemummafisk
Söndag: Varma mackor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2009 handlade om mitt köpstoppsår och lite andra nya vanor. Sen blev det lite allt möjligt och så ett långt uppehåll. Nu är jag tillbaka och skriver det jag känner för, vad då det än kan vara.
Är Kinakycklingen med kokosmjölk? (eller det är kanske typiskt Thailändskt med kokos?)
SvaraRaderaHar du receptet? Jag behöver knuffar både vad gäller städ/röj och matlagning. Är bortskämd med en make som gör god mat..
Nja, det heter nog egentligen Citronkyckling kom jag på nu. Jag kallar det kinakyckling för att det smakar som något jag åt på en kinarestaurang en gång. Jag lagar sällan direkt efter recept, inspireras bara. Men ungefär så här:
SvaraRaderaStrimla kyckling ca 500 g. (jag använder alltid filé)
Vispa en äggvita med 2 tsk maizenamjöl och en nypa salt.
Blanda med kycklingen.
Gör en sås av:
1 msk maizenamjöl, 1 dl buljong, 1 hackad vitlöksklyfta, 2 msk citronsaft, 1 msk soja, 1 tsk socker.
Stek kycklingen i olja nån minut tills de är genomstekta, rör om hela tiden, det fastnar lätt. Häll på såsen. Koka upp under omrörning. Klart.
Servera med ris och grönsaker.
Räcker nog till 3-4 pers.