torsdag 28 maj 2009

Dyra ovanor och dåliga vänner

Hur kommer det sig egentligen att dom allra flesta som har för mycket månad kvar i slutet av pengarna oftast har dyra och onödiga och ohälsosamma vanor, som skulle vara så lätta att förändra, och på så sätt förbättra ekonomin.
Rökare till exempel, eldar upp runt 15000 kr per år samtidigt som dom får i sig gift och riskerar att dö i förtid och förpestar luften för omgivningen. Miljövänligt kan det väl inte heller vara.
Eller alla som är ute och festar var och varannan vecka. Massor med pengar som sköljs bort tillsammans med hjärncellerna.
Eller alla som inte orkar laga mat, som äter på grillen eller beställer hem pizza. Som inte bara är dåligt för den egna ekonimin och hälsan utan kan komma att kosta samhället en massa pengar i fetmarelaterade sjukdomar.

Sen finns det dom som har vanor som bara är dyra, utan att vara ohälsosamma. Inte fysiskt, men psykiskt kanske det inte är så hälsosamt. Dom som tycker att yta är viktigt. Som tror att alla dom känner skulle se ner på dom om dom inte har dyra märkeskläder, nya bilar, springer hos olika salonger och fixar hår och naglar stup i kvarten. Men varför vill man ha såna "vänner"? Riktiga vänner bryr sig inte om ytan. Riktiga vänner uppskattar insidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar