tisdag 23 februari 2010

Snökaoset i söder

Alltså vad är det med Stockholm, och kanske hela södra sverige, men det är Sthlm man hör talas om mest. Vet dom inte vad snöröjning är eller vad är problemet?? Ok om nu tunnelbanetågen inte är gjorda för att gå ovan jord om det är snö på spåren, jag vet inte hur dom funkar. Men bussarna då? Varför går inte dom som dom ska? Har dom inte vinterdäck eller kan dom inte skotta vägarna? Vi bor ju i sverige allihop, Sthlm ligger inte vid ekvatorn. Snö är inget nytt fenomen.
De är sällan de blir snökaos här trots ett gäng snöstormar varje vinter och en meter snö. Visst, jag var insnöad tre dagar förra veckan. Men de är bara för att jag bor på en gata som kommun och vägverk och alla glömt bort. Så de blir inte plogat lika ofta som inne i byn, och så bor jag sist på gatan och på resten av vägen hade snön blåst bort, så de var ingen som visste att den vid mig drivit igen. Men jag behövde inte ut med bilen så de gjorde inte mig nåt ändå.
Alltså södra sverige: Inse att vi bor i sverige och lär er skotta!

lördag 20 februari 2010

Ta skydd i badrummet

Snökaos i söder och svinkallt i norr. Vad passar då bättre än att hålla sig inne och städa!

Måndag: Torka ventilen, eller fläkten, vilket ni nu har. Vissa har inget av de konstigt nog, för de ska ju finnas i ett badrum.

Tisdag: Torka alla smutsfläckar på dörren, handtaget, skåpdörrar, lysknapp, väggen, ja där de nu behövs, där man koomer åt med smytsiga händer.

Onsdag: Skura badkar eller duschväggar

Torsdag: Jaga tankrämsfläckar på spegel, vägg, kran och var de nu kan ha farit.

Fredag: Byt handukar, häng upp hotellfint, och gör en hotell vikning på toapappret. Jag vet, totalt onödigt, men lite lyx i vardagen skadar väl inte.

onsdag 17 februari 2010

C ordet

Vila i frid Ulrica. Jag kände dig inte men ditt mod och din styrka har betytt mycket för många.

Ännu ett offer för cacerdjävulen.
Jag har under ett år läst en blogg, om någon i min ålder med spridd cancer, om hennes kamp och hopp om att få leva. Jag fann på något sätt styrka i att läsa vad denna okända person hade att berätta. Det har varit mycket cancer kring mig förra året och det har varit jobbig av flera anledningar, särskilt eftersom jag har dödsskräck. När någon blir svårt sjuk eller dör påminns jag om min egen dödlighet och får ångest. Jag vill inte dö, inte nu, inte någonsin.
Det var länge sen sist, men i natt fick jag av någon anledning en sånt anfall. Låg vaken i timmar, tänkte på min morfar, min farmor, och även på Ulrica, som jag aldrig ens träffat. Så nu när jag öppnar hennes blogg har hennes man skrivit att hon somnat in. Mina tankar går nu till hennes man, barn, föräldrar. Samtidigt som min egen ångest jagar mig. Jag är livrädd för att drabbas av detta hemska.

måndag 15 februari 2010

Upp å hoppa

Efter filmkoman i helgen är de dags att städa köket.

Måndag: Torka av köksbänkarna, flytta runt apparater lite och torka under och bakom micro brödrosten och annat.

Tisdag; Torka fingeravtryck och andra fläckar på kylskåpsdörren, frysen, ugnsluckan, micron, och andra ställen de kan tänkas behövas.

Onsdag: Skura träskärbrädor. Jag gör det med hett vatten och salt. De ska visst ta bort bakterier.

Torsdag:Rengör diskhoarna ordentligt.

Fredag: Rengör soptunnan.

söndag 14 februari 2010

Film snöstorm ekorrgos och hjärtan


Telia digitaltv har haft gratis film hela helgen. Bra jobbat telia! Passade väldigt bra eftersom det har vart mer eller mindre storm hela helgen, så man har ju inte haft nån större lust att vara ute. Och så slapp man ju bekymra sig över inställda program pga Os...
Jag har sett så många filmer så jag tappat räkningen för länge sen, närmare 15 blev det nog... och jag orkar nog inte se fler fast de är flera timmar kvar.
Best man, date movie, ingen kan älska som vi, bröllopsnatten, gray matter, adam and eve, och en massa andra. Ja de var bara alla hjärtans dags filmer som var gratis.
I gårkväll tog jag en paus för att se melodifestivalen, och jag fick alla rätt där. Inte nå vidare bra låtar igår, men förutsägbart, och ekorrgoset vann i alla fall.

fredag 12 februari 2010

OS

Varför måste de alltid visas sport i vanliga kanaler? De finns ju massor med sport kanaler. Och de flesta har väl nån. Och är man sportintresserad har man säkert flera. Så varför förstöra dom vanliga kanaler under alla dessa VM EM OS och allt vad de är??? Tack och lov sänds OS i SVT, som jag i stort sett aldrig tittar på, så jag överlever väl denna gång. Men jag fattar det inte för det. Sänd sport i sportkanalerna!! Ja jag är tv beroende och ja jag hatar sport. Så var de med de ;-)

måndag 1 februari 2010

Dragstoppare

Jag sydde förra veckan en "korv" till balkongdörren för de drar så förfärligt, och de märks såklart extra tydligt när de som då var -35. Då slängde jag bara ihop nåt på 5 minuter av en gammal tygbit. Funderar på om man skulle göra en lite snyggare variant till ytterdörren.
Fast kanske inte jätteavancerat just nu, jag har 5 miljoner andra småprojekt som jag tänkt hinna med oxå.

Men de skulle ju vara kul med typ en sån här: